Historien bak NORSE Performance

Historien bak NORSE Performance

VĂ„r reise startet i 2019, da tre av medgrĂŒndere mĂžttes pĂ„ entreprenĂžrstudiet pĂ„ Norges HandelshĂžyskole BI. Vi sĂ„ at rehabiliteringsklinikker brukte store maskiner med elektriske motorer for Ă„ gi optimal motstand i hver del av styrkeĂžvelsen. Disse maskinene var tunge og dyre, men teknologien var blitt billigere og bedre gjennom elbiler og elsykler.

Vi slo oss sammen med Thomas og Vidar fra Biomekanikk AS og startet utviklingen av elektriske styrketreningsapparater for bĂ„de hjemmetrening og til treningssentre. Med gode innspill fra bĂ„de Sportsmaster grĂŒnder Paul Einar Borgen, og SATS og Fitness Express grĂŒnder Hasse Hoftvedt, justerte vi fokuset mot hjemmetrening. Dette var midt i pandemien, sĂ„ treningssentrenes Ăžkonomi var pĂ„ bunnen, og hjemmetrening var pĂ„ topp. Det var ogsĂ„ vanskelig Ă„ introdusere ny teknologi pĂ„ treningssentre, der kundene mĂ„ skjĂžnne hvordan man bruker apparatet pĂ„ 2 sekunder. 

Etter noen Ärs utvikling og testing av prototyper sammen med Olympiatoppen, Norges IdrettshÞgskole, Kjetil Andre Aamodt, fysioterapeuter og treningsvitenskapelig avdeling pÄ HÞyskolen Kristiania, fant vi et ferdig treningsapparat som hadde alle de egenskapene vi hadde jobbet med Ä utvikle. Det var utviklet av selskapet som er stÞrst i verden pÄ LCD-skjermer, og var klart for salg allerede i dag. Vi satte egen produktutvikling pÄ pause, og jobber nÄ pÄ andre Äret med Ä utvikle markedet. Hovedutfordringen er Ä vise fordelene med elektrisk styrketrening med mulighet for eksentrisk trening, og mulighet for logging og styring av styrketreningen med NORSE app.

VÄrt mÄl  er Ä gjÞre fremtidens styrketrening enkel og tilgjengelig for alle, slik at mer enn 20% av Norges befolkning trener styrke slik som helsedepartementet anbefaler! Vi jobber hele tiden med nye Þvelser og bruksomrÄder, og leter etter det beste tilbehÞret og produktene for vÄre kunder.